Spring til indhold

Holbæk Symfoniorkester m. Alexandra Guiraud

06.05.2024

Køb billet

Foråret 24 byder på dejlig musik med harpenisten Alexandra Guiraud. Hun kommer fra Toulon i Frankrig, og har studeret i Leipzig. Alexandra har arbejdet hos Deutsches Nationaltheater und Staadskapelle i Weimar, og er i øjeblikket kontraktansat soloharpenist hos Odense Symfoniorkester.

Lidt om værkerne:

Delius er manden bag koncertens aperitif “Summer Evening”. Et lille charmerende stykke,  som giver en følelse af varme sommeraftener. Lige det vi trænger til at tage forskud på!

Dance Sacrée et Profane af Debussy er et af et af de forholdsvis få værker, som er på programmet i koncertsale verden over. Værket er fra 1904 og er perfekt skrevet for harpen som var under udvikling til den koncertharpe vi kender i dag.

Værket beskriver kontrasten mellem “sacrée” og “profane”, altså mellem det åndelige og det kropslige, himmel og jord.

Hele værket hylder lytteren i en drømmende, svævende atmosfære, hvor den første del er graciøs og lysende og den anden del er en blid glitrende vals.

 

Morceau de Concert er komponeret af den franske komponist Saint-Saëns i 1918, kun 4 år før hans død i 1921. Værket har ikke, på samme måde som aftenens andet soloværk, fundet sin plads i koncertsalene, men er bestemt værd at stifte bekendtskab med. Saint-Saëns er kendt for sin sprudlende musikstil, der forenede det mest pompøse fra romantikken med en for ham særegen impressionistisk klang og dynamik. De fleste vil kende hans symfoni nr. 3, “Orgelsymfonien” og “Dyrenes Karneval”.

 

Schuberts 4. Symfoni, blev skrevet i 1816, da komponisten var kun 19 år gammel,

Komponisten gav selv symfonien tilnavnet “den Tragiske”. Der er da også øjeblikke af stor melankoli og kval, men i symfonien som et hele, er der også boblende ungdommelig vitalitet.

I Symfonien kan man som i så meget andet af Schuberts musik, nyde den “dialog” mellem træblæsere og strygere som Schubert er en mester i. En skøn symfoni!

 

 Feedback

Sidst opdateret

19.02.2024

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager