Spring til indhold

FøniXensemblet og Lars Colding Wolf

18.05.2022

Køb billet

OBS! Koncerten afvikles i Det gamle kapel, Østre Kirkegård, Vænget 29, Holbæk, 4300

Vi fortsætter rækken af FøniXkoncer onsdag d.25.5. med besøg af cembalisten og organisten Lars Colding Wolf. Han er til daglig organist i det nordjyske, men også en meget efterspurgt og berejst solist med koncerter i mange konstellationer både i ind- og udland, samt dirigent for sit eget ensemble. Koncerten var egentlig planlagt til januar, men sygdom gjorde, at vi måtte aflyse. Det råder vi nu bod på.

 

BACHS PÅ ORIGINALINSTRUMENTER

Ved koncerten forsætter vi faktisk i et spor, som startede forrige efterår, hvor LCW besøgte os for første gang. Ved den lejlighed spillede han og Morten Ryelund den ene af Bachs seks sonater for soloviolin og koncerterende cembalo. De lagde ud med sonaten i E-dur, og nu er tiden kommet til den i h-mol.

Til forskel fra sidste koncert, bliver værkerne denne gang spillet på såkaldt ”originalinstrumenter”. Det hentyder til, at de er stemt ½ tone lavere end nutidige samt, at violinisten spiller på tarmstrenge i stedet for metal. Det giver en mildere og lidt mere melankolsk klang, som giver Bachs musik en helt særlig eftertænksom tone.

Endelig er stemningen på cembaloet forskellig fra den moderne klaverstemning. Til koncerten vil musikerne fortælle lidt mere om forskellene.

Foruden det centrale Bach-værk, vil der blive opført en række værker af hans samtidige kolleger.Feedback

Sidst opdateret

16.05.2022

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager