Spring til indhold

Holbæk Symfoniorkester og Linnea Villen

04.05.2020

Køb billet

Holbæk Symfoniorkester byder velkommen til sin koncert 4. maj 2020 med den danskfødte komponist Carl Heinrich Carsten Reinickes fløjtekoncert som det ene hovedværk. Danskfødte? Ja, Reinicke blev født i byen Altona i Schleswig-Holstein i 1824, som indtil 1864 var under dansk styre. Og han havde også på andre måder forbindelser til Danmark:  1846 – 48 var han hofpianist for kong Christian VIII, og han har skrevet et værk over H. C. Andersens eventyr ”De vilde svaner.” 

Solofløjtestemmen i Reinickes fløjtekoncert bliver spillet af Linnéa Villén, der er uddannet på Det kongelige Musikkonservatorium, og som freelancer har spillet i Radiosymfoniorkestret og Copenhagen Phil samt med forskellige kammermusikgrupper. Hun arbejder også med at udbrede klassisk musik til et bredere publikum og tilbyder koncerter, der kan modvirke stress i hverdagen, og når hun spiller Reinickes smukke fløjtekoncert fra 1908 med orkestret, vil man som publikum helt sikker føle sig både afslappet og inspireret.

Reinicke døde i Leipzig i 1910 efter flere år som kapelmester og professor i komposition og piano. En af hans elever var den norske komponist Edvard Grieg (1843 – 1907), som også er på programmet med to af sine Norske Danse. Med inspiration fra folkeviser, der var blevet indsamlet rundt om i Norge, skrev Grieg flere Norske Danse for firhændigt klaver, som senere blev orkestreret af dirigenten Hans Sitt. 

Det andet hovedværk ved koncerten er Symfoni i C af Georges Bizet (1838 – 1875). Mange, der kender hans opera Carmen, og har nynnet ”Jeg elsker Carmen” vil sikkert også elske denne livfulde symfoni, som Bizet skrev da han kun var 17 år gammel. Faktisk ønskede Bizet ikke at symfonien blev udgivet, og den blev aldrig opført i hans egen levetid. Heldigvis blev den senere både trykt og spillet, og nu kan den også opleves ved Holbæk Symfoniorkesters koncert.

 Feedback

Sidst opdateret

19.05.2020

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager