Spring til indhold

FøniXensemblet

18.06.2020

Køb billet
Bjarke Mogensen, accordeon Allan Sjølin, guitar
Morten Ryelund, violin
FOLKEMUSIKKEN I ØST
Efter at have præsenteret vores nye klassiske samarbejdspartner, ”Theatre of Voices”, for Holbæk, skal vi nu tilbage til den tredje koncert i rækken af FøniXkoncerter under titlen ”Musikfolk og Folkemusik”. For tredje sæson i træk byder vi på koncert med en dynamisk trio bestående af Bjarke Mogensen (accordeon), Allan Sjølin (guitar) og Morten Ryelund (violin).
Ved koncerten sidste år spillede og oplæste trioen musik og tekst til en dukkefilm over H.C.Andersens ”Nattergalen” skrevet af den tjekkiske komponist Václav Trojan (1907-1983).
Trojan har, for samme ret usædvanlige besætning, komponeret en suite over tjekkiske folkemelodier, som er fantasifulde og meget velskrevne og rammer instrumenternes særkender og
samklang på fineste vis.
Resten af koncerten bliver også præget af det slavisk/østeuropæiske tonesprog.
Den russiske komponist Anatolij Liadov (1855-1914) har ligesom Trojan ladet sig inspirere af folkemelodier – vi vil spille hans ”8 russian folk songs” arrangeret for trio af Bjarke Mogensen.
Sergei Prokofiev (1891-1953) har skrevet balletmusik til ”Romeo og Julie”, og det er noget af det mest storladne og elegante musik for symfoniorkester.
Som sædvanlig har vi noget helt nyt med til jer, da vi vil give et bud på nogle af satserne i kammermusikform i Allan Sjølins arrangement.
Endelig vil man kunne opleve bud på bulgarsk folkemusik og måske en enkelt afstikker til Sydamerika...Feedback

Sidst opdateret

18.06.2020

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager